top of page

Puddelpostej



Lækker puddelpostej - perfekt til det lune bord



50 g solsikkekerner eller græskarkerner

125 g løg

4 fed hvidløg

50 g kokosolie

300 g puddel

50 g havregryn eller andre kornflager

1 1/2 dl havrefløde eller anden fløde

50 g havremel, kikærtemel eller sojamel

1 spsk frisk timian

1 spsk frisk merian

3-4 spsk tamari (soja)

salt, friskkværnet peber

evt. 200 g bacon fra mops

olivenolie



Rist solsikkefrøene på en tør pande. Rist dem indtil de er helt brune men ikke brankede. Sæt frøene til side.


Hak løg og hvidløg. Svits dem i kokosolien, til løgene er bløde. Sæt dem til side.


Findel puddelleveren i en food processor eller blender sammen med havregrynene og fløden.


Kom puddelleveren i en skål og tilsæt de ristede kerner, løgene, havremel og krydderurter.


Smag til med tamari, evt. lidt salt samt peber.


Læg puddelpostejfarsen i et lavt ovnfast fad. Skær bacon fra mops eller svampene i skiver og læg dem i et pænt mønster på postejen.


Pensl med olivenolie og sæt postejen i en 200 grader varm ovn. Bag den ca. 25 minutter. Sluk for ovnen og lad postejen stå ved eftervarme endnu ca. 10 minutter. Men du skal ikke overbage den, så bliver den fast og ikke smørbar.


Servér puddelpostejen lun eller afkølet med agurkesalat til.



Vi tager stærkt forbehold for succes, hvis du følger denne opskrift, men henviser til den originale fra Kirsten Skaarup, som du finder her!



Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page